top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           Fotografija preuzeta s FB stranice Stare fotografije Janjine - Janjina kakva je nekad bila - Pelješac

 

24. FESTIVAL VIZURA APERTA

Pelješac, 30. 07. - 04. 08. 2024.

MIJENJAMO NOVO ZA STARO 

Pozivamo studente diplomskih studija ALU da se prijave na ovogodišnje, 24. izdanje  festivala audio-vizualnih umjetnosti Vizura Aperta.

Ovogodišnja tema festivala "Mijenjamo novo za staro", a festival se održava se na Pelješcu u Janjinji i Vignju od 30. 07. do 04. 08. 2024.

Pozivamo Vas da u okviru o ovogodišnje teme predložite rad iz područja vizualnih umjetnosti koji će biti realiziran / izložen na festivalu.

Prijava za sudjelovanjena festivalskoj radionici ili samo završnoj izložbi treba sadržavati sljedeće podatke:

1. Naziv rada

2. Detaljan opis rada 

3. Tehniku izvedbe, potrebnu opremu i /ili materijel

4. Fotografsku ili video dokumentaciju odnosno skice, ukoliko će se rad prvi puta realizirati na festivalu.

Prijavu pošaljite na e-mail adresu udruga.vizura.apeta@gmail.com do 25. 04. 2024., autore odabranih radova kontaktirat ćemo putem e-maila do 15. 05. 2024. 

 

Vizura Aperta je međunarodni multimedijalni festival, koji se održava u malim mjestima, petnaest godina  djelovao je u zapadnoj Istri neposredno uz slovensku i talijansku granicu. Već nekoliko godina djeluje u izoliranim mjestma otoka Visa i Lastova,  te unazad nekoliko godina na različitim lokacijama na Pelješcu. 

 

Festivalska multimedijalna festivalsk  radionica istražuje kulturološke  i prostorne probleme, kao što su pitanja izolacije i marginalizacije manjih mjesta i otoka, te druge karakteristične teme vezane za  konkretan teritorij i specifičan geo-politički kontekst.

Privremena zajednica lokalnih udruga i umjentika zajedno sa studentima Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba u mjestu održavnja festivla u višednevnoj radionici stvara umjeničku produkciju koja rezultira grupnom izložbom radova posljednjeg dana festivala.

 

bottom of page