top of page

26.-29.07. 2917, Janjina 
12:00 - 14:00 & 18:00 - 20:00

Boris Greiner: Mas Fuerte Que La Pistola, zajednička
proizvodnja slike Collaborative Production of One Picture.

POZIV NA SUDJELOVANJE U REALIZACIJI ZAJEDNIČKE SLIKE POD RADNIM IMENOM "CONNECTIONS"

Nadovezujući se na temu ovogodišnje Vizure Aperte - "Veze", te uzimajući kao primjer ono što se govorilo za filozofa Kanta, da 'iako se gotovo uopće i nije micao iz svoje sobe, njegove su misli pokretale svjetove', predlažem da se neke veze povuku posredstvom putovanja unutarnjom stranom čela.

Međusobne veze bit će realizirane kroz mrežu spojenih etapa tog zamišljena putovanja, koje će biti zabilježene na drvenoj ploči cca 100 x 200 cm, u obliku oznaka pojedinih lokacija. Lokacije je moguće označiti riječima, odnosno pojmovima i vizualom, znakovima ili piktogramima, pa i njihovom kombinacijom - logotipovima. 
 Sudjelovanje, dakle, ne zahtijeva nikakvu crtačku ili sličnu vještinu, iz gomile predloženih pojmova i vizuala, svatko će izabrati nešto i to onda, specijalnom tehnikom otiskivanja, prenijeti na drvenu ploču, te tako označiti svoju točku na budućem planu. Ili etapu zajedničkog itinerera.

Temeljno načelo odabira identifikacije svoje točke, kao osnove za uspostavu veza, jest, dakako, asocijacija. No, budući je ona jednako usmjerena spram već zatečene situacije na ploči, kao i spram predložena materijala, od sudionika se traži slobodno i kreativno, ali ipak razmišljanje. Razmišljanje na koji će način, koristeći se onim što mu je dato na raspolaganje, odgovoriti na zatečenu situaciju. Upravo razmišljanje što prethodi potezu na ploči simbolizira putovanje unutarnjom stranom čela. Ostavljanje otiska njegova je materijalizacija.

bottom of page